Terug naar index
De boeken van Frituurzorro, Inmiddels  is  het boek Pozor uitgekomen en beschrijft de personenwagens uit Tsjecho-Slowakije uit de  jaren 70, klik op onderstaande link om ook dit mooie boek te bestellen.

De boeken kunt u bestellen bij / of voor meer  info op http://www.frituurzorro.nl , http://www.narwal.eu en http://wwhttp://www.pozor.nlw.pozor.nl

   

Deze prachtige boeken kunt u bestellen kan bij www.frituurzorro.nl

en voor  het Pozor boek www.pozor.nl

 

Het nieuwe boek Zorro 4 is nu ook

verkrijgbaar,met  o.a klassiekers van

achter het  IJzeren Gordijn. 

Personenwagens

van Tjechische, Duitse, Hongaarse,

Russische en Franse origine,

gefotografeerd in de jaren zeventig

van de vorige eeuw. Bevat 120

foto's met dezelfde

kwaliteit als die in

FRITUUR ZORRO.

 

 
   
     

 

Nieuw is  het boek Pozor, het beschrijft het wagenpark van Tsjecho-Slowakije uit de jaren 70 met nostalgische auto`s zoals Tatra, Skoda, Audi, Opel, DKW, GAZ, De Soto enz. bestellen kan  bij www.pozor.nl . Kortom wederom een bijzonder  mooi boek met 145 blz. die  niet in uw  boekenkast  mag  ontbreken.

 

 

 

 

Persbericht

 

FRITUUR ZORRO

 

Fotoboeken over het tweede gebruik van WW II soft-skin legervoertuigen

 

West-Europa 1970-74. Van de enorme aantallen ex-geallieerde trucks uit WW II waren er in die tijd nog veel te vinden. Zij kregen na de oorlog een tweede leven bij garagebedrijven, kermisklanten, circussen, uitbaters van frietkotten, aannemers en transportbedrijven. Theo Barten en Maarten Swarts fotografeerden deze, vaak plaatselijk verbouwde  overblijvers in deel 1 van Frituur Zorro. Die naam troffen ze aan op een achtergelaten Austin K2, in gebruik geweest als frietkot.

Daarna verlegden ze hun werkterrein naar het oosten. Het Duitse leger was uitgerust met een allegaartje van verschillende trucks, in eigen land geproduceerd, gevorderd in bezette gebieden, of door de daar aanwezige fabrieken gebouwd. Vele wagens werden ook na de oorlog nog doorgeproduceerd. In deel 2 komt dat materiaal aan bod. Ook krijgen de na-oorlogse identieke varianten een vermelding in dit boek. Gefotografeerd zijn Duitse, Franse, Tjechische, Russische en Italiaanse wagens.

Het overweldigende aantal Geallieerde trucks konden we niet allemaal in deze delen kwijt. Daarom staan er in deel 3 + 4 ook nog een aantal. Samen met Frituur Zorro 1, 2, 3 en 4  vormen zij een bijzondere verzameling foto’s uit een al weer langverdwenen tijd..

 

De boeken : genaaid gebrocheerd-hardcover, formaat 172 pagina’s, gedrukt in full color.

Beeldmateriaal: elk boek ca. 250 hoge kwaliteit zwart-wit foto’s in sepiatinten

Tweetalige uitgave, Nederlands-Engels

Te koop via de website http://www.frituurzorro.nl ,(waar alle info te vinden is) en via info@frituurzorro.nl en telefonisch 073 6136843.

Overmaken op bank 6002806 t.n.v. NARWAL kan ook.