(Terug  naar de startpagina) (Transportbedrijf Streng)
Het boek kost € 34,50 inclusief verzenden in Nederland. Het kan online besteld worden via: http://www.streng.oud-apeldoorn.nl

 

 

 

Nieuw boek over de geschiedenis van transportbedrijf Streng uit Apeldoorn.

 

Het bedrijf heeft bijna honderd jaar in Apeldoorn bestaan en was een van de grotere ondernemingen. Veel vrachtwagenchauffeurs zullen zich de grote rode vrachtwagens nog herinneren. Voor het boek zijn kosten noch moeite gespaard. Het is een groot formaat uitgave van 240 pagina’s over het ontstaan en de ontwikkeling van het bedrijf met prachtige, soms paginagrote foto’s. Het boek besteed ruim aandacht aan het chauffeursleven (het werkboekje, belevenissen onderweg) en de vrachtwagens die Streng heeft gehad vanaf de eerste Hansa Lloyd uit 1918 tot de vele Mercedessen, DAF’s en MAN’s die daarop volgden. Speciale aandacht wordt besteed aan de Mack’s van Streng want die waren het boegbeeld van het bedrijf en spreken nog steeds tot de verbeelding van veel chauffeurs. Complete beschrijvingen worden gegeven van de modellen (NR en B) die het bedrijf heeft gehad, inclusief de kentekendocumenten die bewaard zijn gebleven en natuurlijk heel veel foto’s.

Streng was het eerste Nederlandse transportbedrijf dat een lijndienst op Zwitserland opende. Dat was al in 1946. Aan de ontwikkeling van het internationale transport wordt daarom ook veel aandacht besteed, zoals de rol van NIWO, NOB-Wegtransport en de ontwikkeling van de vrachtwagens zelf.

Streng was actief op veel fronten. Speciaal de periode van de wilde bussen in de jaren dertig en het taxivervoer zowel met koetsen als met luxe wagens waren voor het bedrijf belangrijk. Ook die activiteiten worden in het boek beschreven.

 

Het boek kost € 34,50 inclusief verzenden in Nederland. Het kan online besteld worden via: http://www.streng.oud-apeldoorn.nl